Laatste weetjes

Utrecht Komt Thuis!

Luister elke werkdag naar Radio M Utrecht FM 93.1, van 17.00 tot 19.00 uur. Dan hoor je Utrecht Komt Thuis! met nieuws, interviews, serviceberichten, het weer en veel lekkere muziek.

 

Demo

Kijk en luister!

Een nieuwe toevoeging op mijn pagina met de laatste demo's.

 
 
 
 

 

Biografie Marc van Amstel

Marc van Amstel werd geboren op 24 november 1949 in Alkmaar en bracht zijn jeugdjaren vervolgens door in Westzaan en Koog aan de Zaan.

Tijdens zijn laatste leerjaar op de basisschool, ter voorbereiding op het middelbaar onderwijs, werd bij hem, zoals bij alle leerlingen in de toenmalige zesde klassen, een beroepskeuzetest afgenomen.

Meestal zaten dat soort testen er flink naast. In zijn geval kon de uitslag verrassend worden genoemd, want de ouders van Marc van Amstel kregen het advies om hun zoon later iets te laten doen op het gebied van het toneel of een opleiding te laten volgen binnen het omroepwezen. Het advies werd niet opgevolgd, maar toch kwam Van Amstel al snel bij de radio terecht.In de beginjaren zeventig was hij een van de nieuwslezers op de MEBO II van Radio Noordzee en daar ontwikkelde hij zich tot een all-round programmamaker. Nadat, op 1 september 1974, de anti-zeezenderwet van kracht werd, verkaste Van Amstel naar Hilversum.

Hij werkte onder meer bij de Wereldomroep en ging niet veel later aan de slag bij de Radio Nieuws Dienst van het ANP. Zijn carriére vormt een lange en succesvolle reeks van omroepwerk in Nederland. Zo maakte hij programma's voor de TROS, was programmaleider en presentator bij diverse radiozenders en presenteert nog steeds programma's bij Radio M Utrecht.

Ook is Marc de stem van vele commercials en bedrijfsfilms, geeft presentatietrainingen en tv-opleidingen voor presentatoren.

 
 
 

realisatie: veuger.net, Hilversum | Beeldmateriaal: RTV Utrecht / Norbert Waalboer